skip to Main Content
VOLS QUE T'AJUDEM A FER LA TEVA COMANDA? CLICA AQUÍ

EL CAQUI, EL COLOR DE LA TARDOR

La tardor és una de les millors èpoques de l’any per poder gaudir de fruites molt especials com el caqui.

El caqui és una fruita que neix de l’arbre Diospyros kaki, una espècie arbòria de la família de les ebenàcies, originàries d’Àsia.

Una de les seves grans característiques és el colorit. Té un color ataronjat molt intens. A més, la polpa és de textura gelatinosa i molt suculenta, amb un sabor dolç.

 

 

Una gran particularitat dels caquis és que no es pot consumir al mateix moment de la recol·lecció sinó que necessita un procés de sobre maduració, ja que la fruita té un sabor aspre al final de la seva maduració.

Hi ha tres varietats de caquis: la Xina, la japonesa i l’americana (de Virgínia). 

El caqui té un contingut molt elevat daigua i aporta una gran quantitat de fructosa i glucosa, molt baix en greixos, així que conté uns 20 g de sucre aproximadament.

Aquesta fruita tropical ens proporciona vitamina C i provitamina A, que són les encarregades d’aportar-ne el color ataronjat. A més, té minerals com el calci, el fòsfor, el ferro o el sodi, però cal destacar, sobretot, l’alt percentatge de potassi.

 

 

És molt saludable pel nostre organisme gràcies a les seves vitamines. D’una banda, la vitamina A va molt bé per la vista, la pell o els cabells i també per afavorir un bon funcionament del sistema immunitari i ossos. Són molt beneficioses per al restrenyiment i persones amb hipertensió. D’altra banda, la vitamina C participa en la formació de col·lagen, glòbuls vermells i ajuda a la resistència a les infeccions. Són genials sobretot per als més petits, ja que estan en edat de creixement i els ajuda a enfortir ossos i dents. Totes dues tenen una funció antioxidant molt important.

El millor moment per menjar caqui és a la tardor. És quan és més madur.

Una de les formes més fàcils de gaudir-ne és obrint-lo per la meitat i menjar-lo amb cullera directament.

 

Ets dels que espera amb candeles l’arribada de la tardor per poder anar de compres caquis ?

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Necessites ajuda?