skip to Main Content
VOLS QUE T'AJUDEM A FER LA TEVA COMANDA? CLICA AQUÍ

Fruits secs

Els fruits secs són aquells grans aliats a tenir sempre en el teu rebost ja sigui per a un kit-kat entre hores, com a aperitiu amb amics o com a complement per a les teves postres o amanides. Són súper versàtils i et treuran del pas en més d’una ocasió.

Diem fruits secs a aquells fruits que en la seva composició natural, sense la manipulació humana, contenen menys d’un 50% d’aigua. Convé recalcar el tema de la manipulació humana ja que existeixen fruites dessecades com les panses, i aquestes no es consideren fruits secs. Dels fruits secs el que s’ingereix és la llavor de la planta.

Els fruits secs són un aliment molt energètic i ric en greixos, per això s’han guanyat la fama de ser mals aliats per a les persones que desitgen perdre pes, però et recomanem que els consumeixis en petites quantitats ja que també aporten proteïnes, oligoelements i vitamines molt necessàries per al bon funcionament del nostre organisme.

Ametlles, anacards, avellanes, festucs, cacauets, nous, castanyes… existeixen multitud de classes de fruits secs. Depenent dels teus gustos, necessitats i estil d’alimentació et resultaran més atractius els uns o els altres però tots ells, ingerits en la mesura correcta, són una bona font de nutrients que no has de deixar de costat en el teu dia a dia.

L’Organització Espanyola del Cor aconsella ingerir 50 grams diaris de fruits secs, si pot ser, en la seva versió crua o torrada i sense sal ni additius. I no, no són un aliment miraculós que et salvarà de milers de malalties però està demostrat que tenen nombrosos beneficis a causa de les seves propietats nutricionals: Ajuden al teu sistema cardiovascular, ajuden al trànsit intestinal ja que són rics en fibra, són antioxidants i ajuden a prevenir el famós “colesterol dolent”.

Fins fa uns anys, només es veien com a aperitiu i en la seva versió fregida i amb sal, però des de ja fa temps la gastronomia els està introduïnt en plats molt saludables, tant salats com dolços, fins al punt en què avui dia la beguda d’ametlla, avellanes o nous, és un imprescindible en la llista de la compra d’aquells que han hagut o volgut substituir la llet en la seva alimentació.

Atreveix-te a investigar tot el que pots fer amb ells. Dóna-li un toc cruixent a les teves amanides o inclou-lo en les teves vinagretes per a amanir-les, tira’ls en els teus iogurts de l’esmorzar o arrisca’t a afegir-los als teus guisats, és una bona manera de consumir aquests 50 grams tan recomanats i li donaran un toc original als teus plats.

Visita la nostra botiga en linia i descobreix tota la varietat de fruits secs de proximitat que hem seleccionat per a tu.

Visita el nostre blog

Tenim més productes per a tu

Back To Top
Necessites ajuda?