skip to Main Content
VOLS QUE T'AJUDEM A FER LA TEVA COMANDA? CLICA AQUÍ

Llegums

Els llegums són un “superaliment” que tradicionalment s’han consumit en la nostra gastronomia en forma de potatge, olla, cuit… Durant molts anys, es van guanyar la fama de no ser un dels aliments més recomanables per a una dieta sana i equilibrada, a causa de tot el que se li afegia a aquests saborosos plats que les nostres àvies ens preparaven a casa (xoriço, cansalada viada, botifarra…)

Des de fa uns anys , i amb l’arribada de la moda de l’alimentació i la vida “healthy”, cada vegada són més els estudis que reconeixen totes les propietats que aquest aliment ens pot aportar a la nostra dieta i al nostre estil de vida saludable.

Els llegums són un tipus de lleguminoses que es cullen amb l’objectiu d’obtenir la llavor seca, la part de la planta que consumim. Hi ha els qui consideren llegum també als cultius que es cullen verds, com els pèsols, d’altres que s’utilitzen per a l’extracció d’olis, com pot ser la soja, o fins i tot aquells que es recol·lecten amb l’objectiu d’utilitzar-los amb la intenció de sembrar-los com és l’alfals. Però la realitat és que només podem considerar llegum a les varietats que consumim en sec com dèiem abans, com per exemple les llenties o els cigrons, entre moltes altres.

Aquests cultius, són essencials en la nostra alimentació ja que són una gran font de proteïna, i per a aquelles persones que no consumeixen carn, s’han convertit en el seu gran aliat a l’hora de preparar els seus plats. A més, està demostrat que són riques en fibres i baixes en greixos saludables, la qual cosa les converteix també en grans amigues de tots aquells que desitgen mantenir la línia cuidant la seva alimentació.

 

legumbres

Per a aquells que, a més de cuidar la línia, també miren per la seva salut, cal destacar que els llegums són dels aliments més baixos en sodi, ideals per a dietes baixes en sal, no tenen gens de colesterol, no contenen gluten i a causa del seu baix índex glucèmic t’ajuden a protegir-te davant del desenvolupament de la diabetis tipus 2. Com veus són aptes i beneficioses per a tota la família.

És probable que consumeixis més llegums del que n’ets conscient. Les diferents gastronomies del món les inclouen de manera molt diverses en les seves elaboracions pel fet que és un aliment molt versàtil, i cada vegada és més comú que integrem plats d’altres cultures del món en la nostra dieta. Avui dia quan veiem uns cigrons, molts de nosaltres ja no pensem en el “cocido” madrileny, sinó en el ric i saludable hummus, o quan veiem un pot de mongetes ens ve al capdavant la idea d’afegir-les als “burritos” que farem el dissabte nit amb els amics.

 

Molta gent és poc inclinada a consumir llegums a causa dels gasos que produeixen en algunes persones, però existeixen nombrosos trucs per a evitar el màxim possible que això passi. Deixar-les en remull la nit anterior és “el truc de l’àvia” que la majoria coneixem, però també pots provar de cuinar-les amb espècies com el comí, el romaní, el fonoll o la menta. A més de donar-li un sabor riquíssim als teus plats, mitigaran bastant aquesta sensació d’inflor en finalitzar el teu menjar.

Si no ets molt amic dels guisats, et proposo que provis d’afegir els llegums a les teves amanides, que experimentis amb plats d’altres gastronomies que les incloguin, en cremes fredes o en patès. Segur que es converteixen en un gran aliat de la teva cuina.

Visita la nostra botiga online i comença a imaginar la quantitat de plats que ets capaç de preparar amb la nostra selecció de llegums.

Visita el nostre blog

Tenim més productes per a tu

Back To Top
Necessites ajuda?