Per a aquells que, a més de cuidar la línia, també miren per la seva salut, cal destacar que els llegums són dels aliments més baixos en sodi, ideals per a dietes baixes en sal, no tenen gens de colesterol, no contenen gluten i a causa del seu baix índex glucèmic t’ajuden a protegir-te davant del desenvolupament de la diabetis tipus 2. Com veus són aptes i beneficioses per a tota la família.
És probable que consumeixis més llegums del que n’ets conscient. Les diferents gastronomies del món les inclouen de manera molt diverses en les seves elaboracions pel fet que és un aliment molt versàtil, i cada vegada és més comú que integrem plats d’altres cultures del món en la nostra dieta. Avui dia quan veiem uns cigrons, molts de nosaltres ja no pensem en el “cocido” madrileny, sinó en el ric i saludable hummus, o quan veiem un pot de mongetes ens ve al capdavant la idea d’afegir-les als “burritos” que farem el dissabte nit amb els amics.
Molta gent és poc inclinada a consumir llegums a causa dels gasos que produeixen en algunes persones, però existeixen nombrosos trucs per a evitar el màxim possible que això passi. Deixar-les en remull la nit anterior és “el truc de l’àvia” que la majoria coneixem, però també pots provar de cuinar-les amb espècies com el comí, el romaní, el fonoll o la menta. A més de donar-li un sabor riquíssim als teus plats, mitigaran bastant aquesta sensació d’inflor en finalitzar el teu menjar.
Si no ets molt amic dels guisats, et proposo que provis d’afegir els llegums a les teves amanides, que experimentis amb plats d’altres gastronomies que les incloguin, en cremes fredes o en patès. Segur que es converteixen en un gran aliat de la teva cuina.