skip to Main Content
VOLS QUE T'AJUDEM A FER LA TEVA COMANDA? CLICA AQUÍ

Verdures i hortalisses

Les verdures i hortalisses, per norma general, es solen incloure en el mateix grup d’aliments a causa de les seves similituds respecte a composició nutricional i procedència, el camp. Però són exactament el mateix? Saps quina diferència hi ha entre l’una i l’altra?

Des del punt de vista de l’horticultura diem verdura a l’hortalissa que es conrea amb l’objectiu d’aprofitar les fulles, les tiges i les inflorescències de la planta i que, generalment, es menja fresca o cuita

No obstant, les hortalisses són el conjunt de plantes conreades en horts per al seu posterior consum que inclouen verdures i llegums frescos, encara que aquestes últimes tenen una composició nutricional bastant diferent.

Les hortalisses aporten al nostre organisme gran quantitat d’aigua, minerals i fibra, a més de que depenent de l’hortalissa que consumeixis, aporten vitamona A,C,E i K, magnesi, potassi, calci i ferro, elements que ajuden el nostre organisme a disminuir el colesterol i prevenir el sobrepès.

Com veus, són l’aliment perfecte per a afegir al teu estil de vida saludable, i amb tanta varietat segur que trobes les que més s’adaptin als teus gustos i receptes.

Les hortalisses, depenent de la part de la planta que es consumeix, es classifiquen en diversos grups

Hortalissa d'arrel

Són hortalisses que es conreen per la seva arrel ja que és tendra, de gran grandària, i és la part que consumim, per exemple la pastanaga, el nap o el rave.

Hortalissa de bulb

Els bulbs són la part de planta que va des de l’arrel fins a la tija i aquest tipus de cultiu és on acumulen les seves reserves de nutrients, per això és la millor part de la planta per al consum. 

 

La ceba, l’all o el porro són 3 de les hortalisses de bulb més comuns.

Hortalissa de fulla

Són el que habitualment diem verdura, aquelles hortalisses de les quals aprofitem les seves fulles per al nostre consum com la bleda o l’espinac.

 

Però cal tenir en compte que l’escarola, l’enciam i l’endívia també estan dins d’aquest grup encara que comunament no les considerem verdura per no menjar-se cuita.

Hortalissa de tija

Són hortalisses que posseeixen una tija llarga i fibrosa i que, després de la seva cocció, esdevenen la part comestible de la planta.

 

No són moltes les varietats que podem trobar d’aquesta mena d’hortalissa però les més comunes són l’api i l’espàrrec.

Hortalissa de flor

Un altre tipus d’hortalisses al qual comunament se’l denomina verdura, encara que en aquest cas el que es consumeix no és la fulla sinó la flor.

 

Les més populars són la coliflor, la carxofa o el bròquil, encara que n’existeixen moltes més

Hortalissa de llavor

Dins d’aquesta mena d’hortalisses distingim entre llavors, com ho són el lli i el sèsam, i els llegums tendres, però com hem comentat abans, aquestes últimes tenen una composició molt diferent a la de les hortalisses.

Si vols saber més sobre llegums, et recomano que facis clic AQUÍ i visitis el nostre apartat on parlem de les llegums. 

Hortalissa de fruit

Són aquelles les quals es recol·lecta el seu fruit en determinada època de l’any, i és la part que com a consumidors ingerim. Són de les més populars i al que la gent es refereix com a hortalisses. Parlem del carabassó, l’albergínia, el pebrot….

Visita la nostra botiga online i descobreis tota la nostra varietat d’hortalisses.

Visita el nostre blog

Tenim més productes per a tu

Back To Top
Necessites ajuda?